Hindistan ve Pakistan Müslüman mı, dini inancı ne? Hindistan ve Pakistan nüfusu ne kadar?

Hindistan ve Pakistan, Güney Asya’nın önemli iki komşu ülkesi olarak dikkat çekiyor. 1947’de İngiltere’nin sömürge yönetiminden ayrılarak bağımsızlıklarını ilan eden bu ülkeler, dini inançları ve nüfus yapılarıyla öne çıkıyor. Hindistan, Hinduizm’in merkezi olarak bilinirken, Müslümanlar ülke nüfusunun önemli bir kısmını oluşturuyor. Diğer yandan, Pakistan resmi olarak İslam’ı benimseyen ve Müslüman çoğunluğa sahip bir ülke. Peki, Hindistan ve Pakistan Müslüman mı, dini inançları nedir ve Müslüman nüfusları ne kadar?

HİNDİSTAN’IN DİNİ İNANCI VE MÜSLÜMAN NÜFUSU

Hindistan, dini çeşitliliğiyle bilinen dünyanın en büyük demokrasisi ve ikinci en kalabalık ülkesidir. 2011 nüfus sayımına göre, Hindistan’da en yaygın din Hinduizm’dir (%79,8). İslam ise (%14,2) oranla ikinci sırada yer alır. Hristiyanlık (%2,3), Sihizm (%1,7), Budizm (%0,7) ve Jainizm (%0,4) gibi diğer dinler de Hindistan’da varlığını sürdürmektedir. Ülkede yaklaşık 200-226 milyon Müslüman yaşamaktadır ve bu da dünyanın en büyük Müslüman azınlığını oluşturur. Hindistan, Endonezya ve Pakistan’dan sonra en yüksek Müslüman nüfusa sahip üçüncü ülke konumundadır.

PAKİSTAN’IN DİNİ İNANCI VE MÜSLÜMAN NÜFUSU

Pakistan, nüfusunun %96,68’ini Müslümanların oluşturduğu bir ülkedir. Ülkede Müslümanların çoğunluğu Sünni iken, %15-20’si Şii mezhebine mensuptur. Pakistan, İran’dan sonra dünyanın en büyük Şii nüfusuna sahip ikinci ülkesidir. Hristiyanlar, Hindular, Sihler ve Budistler gibi diğer dini gruplar ülkenin nüfusunun sadece %3,32’sini oluşturur. İslam, Pakistan’ın hem devlet yönetiminde hem de toplumsal yapısında temel bir role sahiptir. Ülkenin anayasası, eğitim sistemi ve kültürel hayatı İslami prensiplere dayanır.

HİNDİSTAN VE PAKİSTAN’IN NÜFUSU

Hindistan: 2025 yılı itibarıyla Hindistan’ın nüfusu yaklaşık 1,438 milyar kişidir. Bu, Hindistan’ı dünyanın en kalabalık ülkesi konumuna getirir. Ülkenin dini çeşitliliğini yansıtan 200-226 milyon Müslüman, nüfus yapısını zenginleştirir. Son yıllarda tıbbi ve tarımsal gelişmeler, Hindistan’da nüfus artışını hızlandırmıştır.

Pakistan: 2025 yılında Pakistan’ın nüfusu yaklaşık 241,49 milyon kişidir. Bu da ülkeyi dünyanın en kalabalık beşinci ülkesi haline getirir. Nüfusun %96,68’i Müslüman iken, yüksek doğum oranı nedeniyle 2050 yılına gelindiğinde nüfusun 300 milyona yaklaşması beklenmektedir.

Related Posts

Ümit Karan son dakika… Ümit Karan tutuklandı mı, cezaevine mi girdi, neden cezaevine gitti? Ümit Karan kimdir, kaç yaşında nereli?

Ümit Karan son dakika haberleri gündemde yer alıyor. Ümit Karan neden cezaevine girdi sorularına eski futbolcu sosyal medya hesabından yanıt verdi. Eski milli futbolcu Ümit Karan ‘sarkıntılık düzeyinde basit cinsel saldırı’ suçlamasıyla yargılandığı davada Bakırköy Asliye Ceza mahkemesi tarafından verilen beraat kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi tarafından kaldırıldı. Yerel mahkemenin kararını bozan daire, Karan’a 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Cezası onaylanan Ümit Karan, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Peki, Ümit Karan tutuklandı mı, neden cezaevine girdi? ümit Karan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Ümit Karan son dakika gelişmeleri…

Zorunlu lise eğitimimin düzenlenmesine ilişkin tartışmalar sürüyor: ‘AKP gençlere tuzak kuruyor’

Eğitim sendikaları tartışılan yeni lise eğitimi düzenlemeleri iddialarına karşın MEB’e “Eğitim sistemini yapboz haline getirme” çıkışında bulundu.

SON DEPREMLER: 5 Mayıs Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleri

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Kütahya, Manisa, Isparta ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

Köylerdeki çocukların eğitim hakkından tasarruf!

Seçimlerde kapalı köy okullarını açmayı ve 10 çocuk şartını 5’e düşürmeyivadetmişlerdi! 19 bin 708 köy okulunu kapatarak, son 5 yılda taşımalı eğitim için 22.7 milyar TL’yi yollara saçan AKP, ekonomik gerekçelerle şimdi köy çocuklarının eğitim hakkından kısıntıya gitme kararı aldı. MEB, taşımalı eğitim maliyeti yüksek çıkan köylerdeki çocukları ilçelerdeki okullara taşımayacak.

Çocuklar 23 Nisan’da Eğlenceli Etkinlikte Bir Araya Geldi

Çocuklar 23 Nisan’a özel etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi İSTANBUL – Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir