Güneş kremi alırken etiket ve ambalajlarda bu işaretlere mutlaka bakın

Güneş Kremi ve Diğer Kozmetik Ürünlerine Dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş kremi ve diğer kozmetik ürünlerinin satışları artış gösteriyor. Ancak bu artış beraberinde sahte ve taklit ürünlerin riskini de getiriyor.

Tüketicilerin, bu tür kozmetik ürünleri satın alırken sahteciliğe ve ürün içeriklerine, son kullanma tarihine dikkat etmeleri gerekiyor.

Ürün Takip Sistemi İncelemesi Yapılmalı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, güneş kremleri gibi popüler ürünlerin taklitlerinin arttığını belirtti. Tüketicilere seslenen Pura, satın alınacak ürünlerin Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı.

Pura, Tarım ve Orman ile Sağlık bakanlıkları tarafından onaylanan ürünlerin güvenilir olduğunu ifade ederek, sahte ürünlerde sıkça eksik veya yanıltıcı sertifikaların bulunduğunu söyledi.

Ürün Etiketlerine Dikkat!

Güneş kremlerinin iç ve dış ambalajlarının farklı olabileceğine dikkat çeken Pura, alınan ürünlerde etiketlerin basılma düzenine, simetrisine ve fontlarına bakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca ürün bilgilerinin ve son kullanma tarihinin net bir şekilde yazılıp yazılmadığının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Pura, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin alınmaması gerektiğini ve güneş kremlerinin renklerinin de kontrol edilmesi gerektiğini tavsiye etti.

Kullanım Önerileri

Ahmet Pura, güneş koruyucu kremlerin güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce sürülmesi gerektiğini belirterek, ayrıca su ile temas veya terleme durumlarında tekrar sürülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca yağlı, kuru veya hassas ciltlere uygun güneş kremlerinin seçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Related Posts

Ekonomi ve piyasa yazısı yazmak ya da yazmamak

Türkiye’de siyasi gündem ne kadar gerilimli olursa olsun, her dönemde ekonomi ülkenin en önemli meselesi olduğu açıktır. Özellikle pandemiden sonra tüm dünyada tedarik zincirinin bozulmasıyla birlikte gıdaya erişimden enflasyona kadar pek çok alanda ciddi dengesizlikler yaşandı. ABD ve Çin dahil olmak üzere hiçbir ülke bu süreçten etkilenmeden çıkamadı. Bizim memlekette ise çoğu zaman insanlar kendi işine odaklanmak yerine, üzerine düşmeyen konular hakkında fikir yürütmeyi tercih eder. Siyaset,

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Enflasyon kalıcı düşene kadar sıkı para politikası sürecek

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, dezenflasyonun devamını sağlayacak şekilde hareket etmeye devam edileceğini belirtirken, sıkı para politikasındaki duruşun da süreceğini vurguladı.

Hazine iki tahvil ihalesinde yaklaşık 35,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirilen iki devlet tahvili ihalesinde yaklaşık 35,5 milyar TL borçlandı.

Yıl boyunca çiçekli kalan iki yeni karanfil çeşidi geliştirildi

Antalya’daki Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce (BATEM) yerli çiçek üretimi çalışmaları kapsamında saksıda yetişebilen ve yıl boyunca çiçekli kalan iki karanfil çeşidi geliştirilerek tescillendi.

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 856 bin 508 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 858 bin 737 megavatsaat oldu.

Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2025 Nisan ayı enflasyon beklentisi ne?

Nisan ayı enflasyon rakamları gündemde en çok araştırılan konu başlıkları arasında yerini aldı. Mayıs ayına girilmesiyle birlikte milyonlarca yurttaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklaması için bekleyişe geçti. Peki, Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2025 Nisan ayı enflasyon beklentisi ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir